Išči, uporabljaj, deli in širi obzorja

 

e-RR platforma nudi pomoč in podporo pri procesih integracije ter izobraževanja Romov.

Konzorcij partnerjev je ustvaril platformo na podlagi lastnih izkušenj ter obstoječih primerov dobrih praks, ki jih izvajajo mnoge organizacije, institucije, odločevalci in oblikovalci politik ter ostali deležniki.

 

e-RR platforma je spletna, transnacionalna, izobraževalna in informacijska platforma, osredotočena na izobraževalce, izvajalce projektov, strokovnjake, oblikovalcev politik, romske aktiviste ter druge uporabnike, upoštevajoč njihove različne potrebe. Platforma vključuje:

 

  • pregled širše situacije, politik, zakonodaje ter institucij,

  • vir informacij, različnih materialov ter primerov dobrih praks,

  • možnost diseminacije projektov ter projektnih rezultatov.

 

Platforma je namenjena tako strokovni in širši javnosti, kot tudi pripadnikom romske skupnosti, ki se želijo seznaniti s svojo zgodovino in položajem v drugih državah.  Zajema tri vsebisnke sklope, ki pa so zastavljeni fleksibilno in odprti za nadaljnje sugestije in dopolnila.

 

Pregled situacije je podrobno predstavljen na nivoju Evropske Unije in vseh petih parterskih držav. Partnerji projekta e-RR so odgovorni za vsebino na nacionalnih straneh ter v knjižnici.

 

Do konca projekta (konec leta 2015) bo platforma še zmeraj v izdelavi ter se bo še razvijala in izboljševala na osnovi evalvacij različnih uporabnikov.

 

Vljudno Vas vabimo, da delite svoje projekte in njihove rezultate, primere dobrih praks ter gradiva, ki bi lahko bili v pomoč ostalim strokovnjakom s področja integracije Romov.