Išči, uporabljaj, deli in širi obzorja z e-Roma Resource

Zbornik, ki je pred vami, vsebuje prispevke iz prakse, ki so bili predstavljeni na mednarodni konferenci Širi obzorja – izkušnje in povezovanje za uspešno vključevanje Romov. Nastal je na pobudo udeležencev konference, ki so menili, da je bogastvo prispevkov vredno ohraniti, povezovanje in mreženje pa še posebej spodbujati. Udeleženci konference so to poudarili tudi v svojih izjavah, ki smo jih zbrali v video zapisu.

Zbrali smo opise večine predstavljenih praks in jih uredili po področjih IZOBRAŽEVANJE, ZAPOSLOVANJE, VLOGA ŠIRŠE SKUPNOSTI, KULTURA in ZDRAVJE.

Da bo izmenjava izkušenj za bralce v nadaljevanju lažja, smo v angleščino in slovensčino prevedli tudi vse predstavitve, ki so objavljene na platfromi projekta eromaresource.com v rubriki Širi obzorja – izkušnje in povezovanje za uspešno vključevanje Romov.

Platformo projekta bomo vzdrževali tudi po izteku projekta e-Roma Resource, zato vas prijazno vabimo, da nam posredujete svoja gradiva (na e-naslov ric@ric-nm.si) in na platformi predstavite svoje projekte.

 

Marjeta Gašperšič, direktorica Razvojno izobraževalnega centra Novo mesto

 

Dokument