Širi obzorja – izkušnje in povezovanje za uspešno vključevanje Romov

Povabilu na konferenco »Širi obzorja – izkušnje in povezovanje za uspešno vključevanje Romov« so se odzvale številne mednarodne in nacionalne institucije ter posamezniki. V dveh dneh se je na konferenci zvrstilo 260 udeležencev iz 12-ih držav.

 

Na stojnicah projektne tržnice se je predstavilo 26 mednarodnih projektov ter primerov dobrih nacionalnih praks, več kot 90 različnih prispevkov pa se je predstavljalo v različnih delavnicah, delovnih skupinah, okroglih mizah ter plenarnem delu. 

S konferenco smo organizatorji želeli poudariti pomen povezovanja deležnikov na področju vključevanja Romov,  spodbuditi mreženje in sodelovanje med resorji in institucijami, oblikovati nova partnerstva, omogočiti izmenjavo dobrih praks skozi uporabo gradiv in materialov, pripravljenih v sklopu različnih projektov s področja vključevanja Romov.  

 

Organizator mednarodne konference »Širi obzorja – izkušnje in povezovanje za uspešno vključevanje Romov« je Razvojno izobraževalni center Novo mesto, ki konferenco organizira v sodelovanju z partnerstvi v projektih e-Roma Resource ter Finally – finančna pismenost za Rome. Konferenca poteka  pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.